OFERTA > ŻYWIENIE W CHOROBACH
<< terapia odchudzająca dietoprofilaktyka >>
Żywienie w chorobach
Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z faktu jak ważny jest prawidłowy dobór składników pokarmowych w zapobieganiu lub łagodzeniu wielu dolegliwości związanych z szeregiem chorób przewlekłych jak i w ostrych stanach chorobowych.Dlatego jeśli:
- zdiagnozowano u Ciebie nadciśnienie tętnicze lub miażdżycę naczyń;
- przebyłeś zawał mięśnia sercowego;
- lekarz zdiagnozował u Ciebie cukrzycę typu II;
- Twoje wyniki badań laboratoryjnych wykazały podwyższony cholesterol;
- cierpisz na choroby przewodu pokarmowego np. refluks żołądkowo-przełykowy, chorobę wrzodową żołądka lub dwunastnicy, nieswoiste choroby zapalne jelit (chorobę Leśniowskiego-Crohna lub wrzodziejące zapalenie jelita grubego), uchyłkowatość jelit, schorzenia wątroby lub trzustki;
- dokuczają Ci zaparcia lub biegunki;
- chorujesz na dnę moczanową;
- masz anemię;
- zdiagnozowano u Ciebie osteopenię lub osteoporozę;
- alergolog stwierdził u Ciebie nietolerancję lub alergię pokarmową (w tym także celiakię),